What Are Las Lineas De Nazca?

What Are Las Lineas De Nazca?

Las líneas de Nazca y geoglifos de pampas de Jumana o simplemente líneas de Nazca son antiguos geoglifos 1 que se encuentran en las pampas de Jumana, en el desierto de Nazca, entre las poblaciones de Nazca y Palpa, en el departamento de Ica (Perú).

¿Por qué las líneas de Nazca fueron declaradas Patrimonio Cultural de la humanidad?

Gracias a su labor, las Líneas de Nazca fueron declaradas Patrimonio Cultural de la Humanidad por la UNESCO en 1994. La Fundación Suiza Liechtenstein para las Investigaciones Arqueológicas en el Exterior fue la institución que llevó a cabo el primer estudio de campo sistemático.

Hoe zijn de Nazca lijnen gemaakt?

De lijnen van de tekeningen zijn gemaakt by een dun laagje van de grond af te halen waardoor het lichtere zand eronder zichtbaar wordt. Volgens de Amerikaanse wetenschapper Paul Kosok en de Duitse Maria Reiche vormen de tekeningen een astrologische kalender.

Hoeveel Nazca lijnen zijn er?

De Nazcalijnen in Peru behoren tot de meest bijzondere plekken op aarde. Waar talloze tekeningen van dieren te zien zijn. In de omgeving van Nazca vind je talloze wonderlijke, en vooral immens grote tekeningen on de grond. In totaal zijn er zo’n 800 tekeningen te zien, al is niet alles even duidelijk zichtbaar.

Hoe oud zijn Nazca lijnen?

Het gebied ligt in een dorre Peruaanse kustvlakte ongeveer 400 kilometer ten zuiden van Lima. De ‘Nazca-lijnen’ zijn de meest opvallende groep van geogliefen ter wereld. De lijnen werden tussen 500 voor en 500 na Christus gekrast in het grondoppervlak.

Harold Plumb

leave a comment

Create AccountLog In Your AccountAdblock
detector